BLIX groeit door

Een projectmanager en contractmanager rijker

In de afgelopen twee maanden mocht BLIX twee nieuwe collega’s verwelkomen. Astrid Schilderman maakte na 12 jaar bij Shell de stap naar de duurzame sector. Ze werkt nu als senior projectmanager in het vaste team van BLIX voor verschillende wind op land projecten. Onze flexibele schil breidde uit met de komst van de ervaren contractmanager Jaap Roos. Hij werkt op dit moment binnen een projectteam van BLIX aan de contracten voor meerdere wind-op-land projecten. BLIX is blij met de komst van deze experts en heeft de ambitie het team nog verder uit te breiden.

Astrid Schilderman – Senior Projectmanager

In de afgelopen twaalf jaar heeft Astrid haar sporen verdiend bij Shell. Met projecten in Nederland en Irak heeft ze veel nationale en internationale ervaring opgedaan. Ze vervulde rollen van HSE Consultant, Process Engineer, Assistant Production Unit Manager, Project Engineer en Project Manager. Omdat de wereld van de duurzame energie haar trok, besloot ze dit jaar de overstap naar BLIX te maken waar ze als projectmanager van diverse onshore windprojecten is gestart. 

Met haar focus op resultaat, haar analytisch vermogen en haar gestructureerde manier van werken gaat Astrid steeds recht op haar doel af. Helder en doordacht communiceren is kenmerkend voor haar. Ze is daarmee in staat om mensen te verbinden en de teamprestatie voorop te stellen.

“Wat mij aanspreekt is om samen met een gemotiveerd en divers team een bijdrage te leveren aan het versnellen van de energietransitie. Daarvoor zit ik bij BLIX op de juiste plek.”

Bekijk de persoonlijke pagina van Astrid.

Jaap Roos – Associate contractmanager

Jaap Roos is al meer dan 25 jaar actief in contractmanagement, waarvan meer dan 10 jaar in de wind industrie. Zijn ervaring ligt niet alleen bij het tenderen en contracteren van de windturbines maar ook bij het tenderen en contracteren van de civiel-elektrische infrastructuur. Jaap adviseert over de contractstrategie, inclusief de keuze voor bepaalde standaard contractvormen zoals FIDIC yellow of silver book, UAV 2012 of UAV GC en voert het contractmanagement uit tijdens de aanbestedings- en uitvoeringsfase.

Begin 2018 was Jaap namens BLIX verantwoordelijk voor het contractmanagement van de civiel-elektrische infrastructuur voor Windpark Westfrisia. Dit project heeft Financial Close bereikt in mei 2018. Op dit moment werkt hij binnen een projectteam van BLIX aan de contractering van de civiele-elektrische infrastructuur voor meerdere windprojecten.

 “Ik wil graag werken in een projectteam van professionals dat gedreven én resultaatgericht is. Dit team heb ik gevonden bij BLIX. Ik ben ervan overtuigd dat onze vruchtbare samenwerking zal leiden tot nog meer succesvolle duurzame energieprojecten voor onze klanten.“

Bekijk de persoonlijke pagina van Jaap.