Preferred Supplier Agreement (PSA) getekend

Hai Long 2a (300 MW) offshore windpark in Taiwan

Op 21 oktober 2019 is er een PSA getekend met CSBC DEME Wind Engineering (CDWE) voor de Balance of Plant (BOP) scope van de eerste 300 MW van het in totaal 1044 MW Hai Long offshore windpark in Taiwan

CDWE zal onder het BOP pakket verantwoordelijk zijn voor het ontwerp, inkoop, fabricage en installatie (EPCI) van de fundaties, inter-array kabels en export kabels en ook de installatie van de turbines en het offshore substation (OSS).

Het afsluiten van de PSA met CDWE stelt de partijen in staat om gezamenlijk het project verder te ontwikkelen waarbij de inzet van lokale leveranciers geoptimaliseerd kan worden. Het offshore installatiewerk is gepland te starten begin 2023.

BLIX Consultancy heeft ondersteund bij het indienen van het winnende bod voor het Hai Long project en heeft deze ondersteuning voortgezet met BOP Package Management, Contract Management en expertise op het gebied van Site Investigation Campaigns, Interface Management en Supplier Audits. We zien er naar uit om deze ondersteuning voort te zetten op dit mooie en uitdagende project.

Het Hai Long project

Het Hai Long project is een gezamenlijke ontwikkeling van Northland Power Inc uit Canada en Yushan Energy Co Ltd uit Taiwan.

In 2018 heeft het Taiwan Bureau of Energy 300 MWs capaciteit gegund (Hai Long 2a) voor commerciele operatie in 2024 en later dat jaar nog eens 744 MW capaciteit (Hai Long 2b and 3).

Referentietekst over het project Hai Long in Taiwan >>