Tender- en contractmanagement voor windpark Oostflakkee

BLIX helpt Renewable Factory bij de realisatie van het windpark op Goeree-Overflakkee in Zuid-Holland

Renewable Factory ontwikkelt windpark Oostflakkee langs een dijk in Zuid-Holland. BLIX Consultancy ondersteunt bij de turbine tender en de civiel-elektrische tender. Daarnaast helpt BLIX bij het regelen van een netaansluiting. Bas de Bruin, verantwoordelijke vanuit Renewable Factory: “Voor dit project hebben we de hulp van BLIX in geschakeld omdat zij weten wat het is om een voorspoedige contractering van het windpark uit te voeren met een hoge kwaliteit.”

Renewable Factory heeft in de afgelopen jaren een grote portfolio aan wind op land projecten ontwikkeld in Nederland en daarbuiten. Het windpark Oostflakkee is het derde project dat naar uitvoering gaat. Het project ligt op boerengrond langs een dijk op Goeree-Overflakkee in de provincie Zuid-Holland. Renewable Factory ontwikkelt het project samen met de boeren die eigenaar van het land zijn. Het is een uitdagende locatie, aangezien er in de Tweede Wereldoorlog explosieven boven het gebied zijn afgeworpen.

Er worden acht windturbines gebouwd met een maximale as-hoogte van 91 meter en een rotordiameter van 132 meter, de tiphoogte is maximaal 150 meter. Het windpark krijgt een maximaal vermogen van 33,6 MW. Het project draagt significant bij aan de duurzame energiedoelstellingen van de provincie Zuid-Holland.

Voor dit project zijn engineers Ensol en ABT ingehuurd om de elektrische en civiele werken te ontwerpen en het project technisch bij te staan. Bosch & van Rijn heeft Renewable Factory geholpen de vergunningen te verwerven.