Technisch adviseurs Green Trust en BLIX hebben de beursgenoteerde infrastructuurinvesteerder TINC begeleid bij de verwerving van het windpark Kroningswind op Goeree-Overflakkee. Het gaat om 19 windturbineposities, waarvoor grondrechten, vergunningen en een SDE+ beschikking verkregen zijn. Het beoogde vermogen is ca. 80 MW, goed voor de productie van groene stroom voor 75.000 huishoudens.

Green Trust en BLIX zijn aangesteld om TINC verder technisch te ondersteunen bij de realisatie van het windpark.

Klaas Guldie, directeur Green Trust Consultancy: “Tijdens het aankoopproces hebben wij de technische due diligence voor TINC uitgevoerd. Het was daarin prettig samenwerken met BLIX.”

Albert van der Hem, directeur BLIX Consultancy: “Met het oog op de financiële afronding en de realisatie van het windpark, begeleiden wij samen TINC om bouwers en leveranciers te contracteren, een passende PPA te sluiten en de financiering en netaansluiting te regelen. Met de gecombineerde kennis, kunde en ervaring van Green Trust en BLIX zal dat geen probleem zijn.”