BLIX Consultancy heeft op 11 maart jongstleden een kantoor geopend in Taipei, Taiwan, ter ondersteuning van de offshore windactiviteiten in de regio Azië-Pacific. Het nieuwe kantoor bevindt zich in het centrum van Taipei en wordt de basis voor Maarten Timmerman en Willemijn van der Werf. Maarten is de nieuw aangestelde directeur BLIX Asia en een van de oprichters van BLIX Consultancy in Nederland. Hij werkt als Balance-of-Plant package manager voor het Hai Long offshore windenergiepark van 1044 MW in Taiwan. Vanwege aanstaande nieuwe opdrachten in Zuid-Korea, Japan en Taiwan is Willemijn van der Werf aangesteld als directeur Business Development BLIX Asia.

“Taiwan is mij bekend, net als de Aziatische regio omdat ik hier al meer dan 2 jaar werk. Het openen van een kantoor in Taipei is ideaal om dichterbij onze klanten te zijn ​​en hen te ontmoeten in een professionele omgeving.” zegt Maarten Timmerman.

BLIX Consultancy heeft meer dan 10 jaar ervaring in windenergieprojecten op land en zee. Europese en Amerikaanse projecten worden vanuit Nederland gecoördineerd door oprichter en algemeen directeur Albert van der Hem, die verantwoordelijk zal zijn voor de windenergie op land, zonne-energie en strategieportfolio. Roeland Steenhuis is benoemd tot algemeen directeur met verantwoordelijkheid voor de windenergie op zee portfolio.

“Het verlagen van LCoE is de belangrijkste focus in alle energieprojecten en dus in onze branche. We hebben het voordeel dat we uit Nederland komen, meer dan 10 jaar ervaring in windenergie op land en zee hebben en de trotse pioniers zijn in het helpen ontwikkelen van de windconcessie tenders op de Noordzee voor de Nederlandse overheid. We weten alles wat er te weten valt over offshore onderzoek op locatie (site-investigations), hun impact op de biedingen en engineering, over Balance-of-Plant, over windturbines, hun levenscyclus, of ze nu vast of drijvend zijn.” licht Roeland Steenhuis toe.

Albert van der Hem vult aan: “Als Aziatische regeringen of ontwikkelaars meer willen weten over marktkansen of offshore netwerken, bieden we LCoE en supply chain-analyses, strategische marktstudies, due diligences en validaties, offshore windcursussen en organiseren wij processen rond het betrekken van de juiste stakeholders.”

BLIX Consultancy is in 2009 in Utrecht gestart en ondersteunt nu klanten in Azië, de VS en de EU bij het versnellen van de energietransitie. BLIX heeft sinds haar start geholpen om 20 GW windenergie en 80 MWp zonne-energie te realiseren.

Enkele BLIX-projecten wereldwijd:

  • Northland Power, Yushan Energy, Mitsui | concession tender support & development Hai Long project Taiwan – 1044 MW
  • DOB NOA, Japan | teach the teacher offshore wind development course
  • Eolfi, France | contract and tender management floating offshore wind – 28.5 MW
  • ADEME, France | market study offshore (floating) wind supply chain
  • Nyserda, New York, USA | site investigation study offshore wind energy – 180 MW
  • Elia, Belgium | asset management strategy for “Modular Offshore Grid” at sea
  • Storm, Belgium | technical, financial and contractual support at 14 wind farms
  • Northland Power, Neart na Goithe, Schotland | concession tender support – 524 MW
  • NEA (RVO), The Netherlands | Contract and project management for the collection of site data for offshore wind areas Borssele, & Hollandse Kust (zuid, noord and west).
  • NERO, Romania | mandated to acquire seed capital and equity. Support wind turbine tender – 1000 MW