BLIX heeft besloten zich aan te sluiten bij de AFRY groep en daarmee hun aanbod in de wereldwijde offshore en onshore windenergiemarkt te versterken.

Omdat BLIX zich volledig verenigt met de doelstelling van AFRY om de energietransitie te versnellen, bundelen ze hun krachten met AFRY en helpen ze hun wereldwijde aanwezigheid en expertise in de windenergie-industrie uit te breiden.

AFRY is een Europese leider in engineering, ontwerp en advies en opereert wereldwijd. Met 19.000 experts op het gebied van infrastructuur, industrie, energie en digitalisering is AFRY zeer toegewijd aan het versnellen van de overgang naar een duurzame samenleving. AFRY is actief in ongeveer 50 landen wereldwijd en heeft als doel een positieve bijdrage te leveren aan de meest urgente uitdagingen in de wereld, met name op het gebied van klimaat.

Met de overname van BLIX breidt AFRY zijn competentie en adviesaanbod in de offshore en onshore windsector uit en kan het de gehele projectlevenscyclus aanbieden, van de vroege strategiefase tot de uitvoering en exploitatie van windparken.

Directeuren & oprichters, BLIX Consultancy – Albert van der Hem & Maarten Timmerman: “Deel uitmaken van AFRY geeft ons de mogelijkheid voorop te blijven lopen in de energietransitie op de snelgroeiende wereldwijde markt voor duurzame energie. We verheugen ons erop om AFRY’s aanwezigheid in Nederland, de Baltische staten en andere bloeiende landen in Oost-Azië te stimuleren en uit te breiden. We kijken ernaar uit om samen nieuwe markten te betreden en onze jarenlange expertise in offshore en onshore wind, offshore grids, systeemintegratie en natuurinclusief ontwerp aan te bieden.”

Het BLIX-team vult AFRY’s internationale pool van deskundigen op het gebied van hernieuwbare energie aan en breidt het brede scala aan diensten en oplossingen voor het bevorderen van decarbonisatie en het bereiken van netto-nul-emissies verder uit.

Hoofd Duurzame Energie en Thermische Energie, Afdeling Energie, AFRY – Peter Plug: “We zijn trots om zo’n ervaren team te verwelkomen met een sterke betrokkenheid bij het leveren van innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. De gedeelde waarden, competenties en ambities maken BLIX tot een belangrijke toevoeging aan het team en stellen AFRY in staat verder te gaan met haar strategie om een wereldwijde leider te zijn in de schone energietransitie.”

BLIX wordt vanaf maart 2023 geconsolideerd in AFRY.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Celine Ummels, communicatiemanager +31 6 2634 1215